Bitjes

Behalve voor reguliere tandheelkunde kunt u in de praktijk terecht voor het laten maken van een hockey-, bleek-, of antiknarsbitje.

 

Bleken

Alleen met behulp van een echte bleekbehandeling kunt u hardnekkige verkleuringen van het tandglazuur en dentine – die maken dat uw gebit verkleuringen vertoont – aanpakken.

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heen dringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement.

Voor een individueel bitje maakt de tandarts eerst een afdruk van uw tanden. Na enkele dagen is het bitje gereed om opgehaald te worden. U krijgt het gipsen model mee.

U brengt de gel (enkele dotjes) aan in het bitje, alleen op de plaatsen waar de tanden van het gipsmodel blauw zijn gekleurd. Na inbrengen verwijderd u overtollige gel langs het tandvlees. Naar uw wensen kunt het bitje 4 uur óf de hele nacht dragen. Afhankelijk van het gewenste resultaat en optredende gevoeligheid draagt u het bitje éénmalig of enkele dagen achter elkaar.

Na het behalen van het gewenste resultaat kunt u het bitje op het gipsen model bewaren. Bewaat Opalescence in de koelkast voor een volgende keer.

Overgevoeligheid van het gebit is een vrij normale bijwerking van bleekbehandelingen. Als er sprake is van overgevoeligheid, dan is die vaak tijdelijk en verdwijnt na afronding van de bleekbehandeling.

Wees enkele uren na het bleken voorzichtig met tandverkleurende stoffen als koffie, thee, wijn etc.

Download hier de volledige gebruiksaanwijzing van Opalescence.