Update coronavirus

Laatste nieuws

 

Voor alle bezoeken geldt: mits u geen koorts of keelpijn heeft, geen geur- of smaakverlies, niet hoest en ook geen huisgenoten heeft met deze verschijnselen.

In verband met Corona word u verzocht precies op de tijd van de afspraak De Lindehoeve binnen te komen. De ruimte in de wachtkamer is beperkt en wordt gedeeld met andere zorgverleners. Wij zullen ons uiterste best doen om de afspraaktijd aan te houden, vandaar dat we in een rustiger schema werken.

U wordt bij binnenkomst verzocht uw handen met handalcohol schoon te maken. Vervolgens spoelt u voorafgaand aan de behandeling uw mond met een 1% waterstofperoxideoplossing.

Update 21 april:

Het normale programma heeft tot 28 april geen doorgang.

De praktijk is wel geopend voor patienten die afgelopen weken een behandeling gepland hadden staan - of patienten die van mening zijn dat zij behandeling nodig hebben. De tandarts verzoekt u een afspraak telefonisch maken / te bevestigen.

De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur voor het maken / verzetten van een afspraak of voor overleg. Buiten deze tijden gelden bovenstaande bereikbaarheidsmogelijkheden.

Halfjaarlijkse controles worden tot nader order uitgesteld.

Achtergrond
Het OMT is van mening dat het risico voor de volksgezondheid beheersbaar is in het geval van beroepsgroepen die normaliter gebruik maken van beschermingsmiddelen, zoals tandartsen en mondhygienisten. (Artikel 2.4 van het 65e OMT COVID-19 advies)

Update 16 april:

Mondzorgpraktijken en mondzorgverleners zouden - door het volgen van de  adviezen zoals geformuleerd door de Commissie Leidraad Mondzorg - in staat zijn zich voor te bereiden om op gepaste en verantwoorde wijze de reguliere werkzaamheden te hervatten.

VWS heeft vandaag laten weten de Leidraad zeer te waarderen, maar heeft tevens op verzoek van minister Van Rijn nadrukkelijk gevraagd om het advies inzake de hervatting reguliere werkzaamheden op 20 april op te schorten tot na de persconferentie van de minister-president a.s. dinsdagavond 21 april.

De praktijk is dus nog steeds gesloten voor andere zaken dan spoedgevallen.

 

Update 3 april:

De beroepsverenigingen van tandartsen roepen opnieuw op om in elk geval tot en met Pasen dicht te blijven. Dit in lijn met de aangescherpte coronamaatregelen en vanwege het gebrek aan beschermingsmiddelen.

Op maandag 6 april eindigt het officiele (lees: politieke) advies om de reguliere zorg in mondzorgpraktijken te staken. Er is veel onduidelijkheid en onrust over deze situatie.

Ik neem echter mijn (maatschappelijke) verantwoordelijkheid en de praktijk zal in ieder geval tot en met Pasen gesloten blijven.

 

Beste 'klant'/sitebezoeker,

Update zondag 22 maart:

We zijn nu in Nederland eigenlijk pas een serieuze week verder, een week waarin alleen de echt urgente klachten mogen behandeld, en dan nog alleen bij diegenen zonder de verschijnselen.  Heel lastig vind ook ik deze situatie, want ik wil eigenlijk direct iedereen helpen!

De hoop uitsprekend dat ik u allen op termijn in volle gezondheid weer in mijn 'werkplaats' kan ontmoeten, nodig ik u uit om mij bij prangende vragen te bellen op bovenstaand 06 nummer.

Heel veel sterkte allen! Met warme groet, Hans.

Tandheelkundige zorg

Update zondag 15 maart:

De beroepsvereniging van tandartsen KNMT adviseert om de behandeling van niet urgente gevallen uit te stellen tot 6 april 2020. De praktijk is gesloten.

De praktijk zal (tot nader order) open blijven voor urgente tandheelkundige problemen, zoals:
• Trauma
• Nabloeding na een behandeling
• Acute, heftige pijn
• Mogelijk levensbedreigende ontstekingen.

Advies voor mijn patienten

Uw afspraak gaat niet door als u voor een halfjaarlijkse controle of voor niet-spoedeisende zorg ingepland staat voor 6 april. Zodra er nieuwe richtlijnen verschijnen voor tandartsen zullen we dit vermelden op onze site. Het is dan ook weer mogelijk om een afspraak in te plannen.

De zorg moet doorgaan en heeft haar medewerkers hard nodig. Daarom is er voor zorgmedewerkers in heel Nederland een afwijkend advies: zij moeten  alleen thuis blijven als zij naast hoesten/verkoudheid/keelpijn óók koorts (vanaf 38 graden) hebben. Dat is nu niet het geval in mijn praktijk.

Maar ik neem het advies van de Federatie van Medisch Specialisten en KNMT serieus. Bij tandheelkundige behandelingen komen aerosolen vrij (in de lucht zwevende vloeistofdeeltjes) die het virus gemakkelijk doen verspreiden. Daarom willen wij de behandelingen tot een minimum beperken.

Spoed

In geval van spoed (trauma, heftige pijn, ontstekingen e.d.) wordt tandheelkundige zorg verleend.

  • Binnen kantoortijden bereikt u de praktijk op 071 - 5615342 of op het spoednummer 0639097218
  • Buiten kantoortijden neemt zoals gewoonlijk de dienstdoende tandarts waar. Neem contact op met  de ZorgCentrale: 010-2717768 om te vernemen wie er dienst heeft.

Kom echter niet naar de praktijk als u onlangs in Italië, China, inclusief Hongkong, Zuid-Korea of Iran bent geweest of contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft. Overleg telefonisch met de (dienstdoende) tandarts wat u kunt doen om tandheelkundige zorg te krijgen.

Updates met betrekking tot de praktijkvoering

De extra maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april 2020.

Dit bericht wordt - indien er belangrijke wijzigingen zijn - onmiddellijk geüpdatet. Controleer daarom regelmatig c.q. voorafgaand aan uw bezoek of er wijzigingen hebben plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *